OM OSS

Duo Olsson Sederholm

Duo Olsson Sederholm

Med olika musikbakgrunder och influenser har vi känt oss fria att tolka musiken på vårt sätt. Ambitionen är att lyfta fram rytmer, klanger och melodier som passar på två klassiska gitarrer. Därför har vi arrangerat de flesta stycken själva. Många av verken har skrivits för andra instrument, exempel violin och piano.

År 2007 hade vi turen att tidigt få göra framträdanden i Axess TV.

År 2012-2013 spelade vi in Gitarrens revansch där vi fångat gitarrmusikens återkomst runt förra sekelskiftet med exempel från vitt skilda genrer som jazz, ragtime, choro och mer klassisk musik.

År 2016-2017 la vi ner stor möda på att arrangera och spela in Populärmusik från Barocken. Ett ibland komplicerat uppdrag: plocka ned Drottningholmsmusiken på 6+6 strängar eller få fart på Bachs dansmusik ex en Menuett .

I båda produktionerna har vi med glädje samarbetat med Stefan Levin som mentor, producent och inspiratör.

Håkan Olsson

Håkan Olsson

Håkan har spelat klassisk gitarr, främst klassisk och latinamerikansk musik, i en rad ensembler, ex Stockholms Gitarrensemble.

Han har också vid en rad inspelningar och liveframträdanden spelat elgitarr och stålsträngad gitarr i form av originalmusik, reklammusik och covers bl a i bandet Hoffman Circus. Deltagit på gitarrkurser på Visingsö och Musikakademin i Ingesund.

Gitarrer:
Jönsson, träslag ceder www.luthier.se
Esteve altgitar, träslag ceder guitarrasesteve.es/en

Strängar:
D’Addario EXP Hard Tension www.daddario.com

Magnus Sederholm

Magnus Sederholm

Magnus har utöver klassisk gitarr i bl a Stockholm Gitarrensemle också spelat konsertcittra i TV och teater, balalajka med Södra Bergens Balalajkor och ragtimemusik på stålsträngad gitarr.

Har gått på Stockholms musikpedagogiska Institut och deltagit på gitarrkurser på Visingsö och Musikakademin i Ingesund. Har även varit elev hos konsertgitarristen Georg Gulyas.

Gitarrer:
Jönsson, träslag gran www.luthier.se
Jönsson, träslag ceder www.luthier.se
Bellido, träslag gran www.guitarreriabellido.com
Esteve altgitarr guitarrasesteve.es/en

Strängar:
D’Addario EXP Hard Tension www.daddario.com